Löysitkö etsimäsi

Nuorten ja aikuisten harrastetoiminta

20120829b harrastefutis 8Tavoitteena on tarjota jokaiselle jalkapallon pelaamisesta kiinnostuneelle mahdollisuus harrastaa jalkapalloa ja/tai futsalia ympäri vuoden sekä olla mukana toiminnassa eri rooleissa. Toimintaa järjestetään sekä miehille että naisille.

Harrastetoiminnan järjestäjät

Suomen Palloliiton piirit järjestävät jalkapallon ja futsalin harrastetoimintaa aikuisille ja nuorille. Harrastejalkapallo on pääsääntöisesti toimintaa, joka ei vaadi Palloliiton virallisen toiminnan pelipassia. Toimintaa järjestää piirien lisäksi seurat sekä paikallisesti myös muut toimijat. Seurojen järjestämät tapahtumat löytyvät Palloliiton tapahtumakalenterista. Piirin järjestämät tapahtumat löytyvät piirien kotisivuilta, pelitoiminnan ja harrastejalkapallon valikoista (linkit tämän sivun alaosassa).

Monet seurat tarjoavat myös terveysliikunnan palveluina aikuisten jalkapallokouluja sekä kuntoryhmiä. Jalkapallokoulun kautta voi tulla yksilönä joukkueurheiluun mukaan kasvattamaan kuntoa ja taitoja. Tämä on myös hyvä keino saada seuraan uusia harrastajia sekä seura-aktiiveja.

Harrastejalkapallon sarjatoiminta

Sarjatoimintaa suositellaan järjestettävän 5v5 tai 7v7 pelimuodoissa (myös 2v2 ja 3v3). Paikallisesti voidaan pelata myös 11v11 pelejä. Toimintaa järjestetään kaveri-, harraste- ja yritysjoukkueille. Piirien järjestämiä harrastesarjoihin voi osallistua korttelipassilla tai harrastepassilla.

Monissa seuroissa on kilpajoukkueiden lisäksi haastaja- ja harrastejoukkueita. Seurojen harrastejoukkueita 12-15-vuotiaille voi tiedustella oman piirin nuorisopäälliköltä. Nuorten pelitoiminta, korttelitoiminta, on kausi- ja pelitapahtumaluontoista. Tapahtumatoiminta ei vaadi virallisen toiminnan pelipassia ja toimintaa järjestetään erikokoisina valtakunnallisina ja alueellisina tapahtumina sekä paikallisesti eri kohderyhmille. Tapahtumatoiminta ei vaadi virallisen toiminnan pelipassia. 

Harrasteapahtumien järjestämisestä voi kysyä malleja ja tapahtumamanuaaleja:
lasse.keski-loppi(a)palloliitto.fi

Miten mukaan?

Piirien nettisivuilta löydät harrastasarjoissa mukana olevien joukkueiden yhteystiedot. Voit myös etsiä itsellesi harrastejoukkuetta Nimenhuudon pelaajapörssistä.  

Helsingin piiri
Itä-Suomen piiri
Kaakkois-Suomen piiri
Keski-Pohjanmaan piiri
Keski-Suomen piiri
Pohjois-Suomen piiri
Satakunnan piiri
Tampereen piiri
Turun piiri
Uudenmaan piiri
Vaasan piiri
Ålands Bolldistrikt

Jaa: