Löysitkö etsimäsi

Pelinohjaajakoulutus


Peliohjaajatoiminta kuva videoonKaikki Pelaa -ohjelmaan kuuluvaa pelinohjaajakoulutusta järjestetään 14-15-vuotiaille junioripelaajille sekä lasten ja nuorten ohjaustoimintaa aloittaville henkilöille. Kurssin kesto on noin neljä tuntia. Koulutus valmistaa toimimaan pelinohjaajana 7-11-vuotiaiden lasten otteluissa. Samalla kurssi tuo osallistujat lähemmäs erotuomaritoimintaa kouluttamalla jalkapallosääntöjä ja käytännön toimintaa oikeudenjakajan roolissa. Moni jatkaakin seuraavana vuonna erotuomarin peruskurssille. Pelinohjaaja on aitiopaikalla katsomassa kun tulevaisuuden futaajat ottavat ensikosketuksiaan ja ohjaamassa lapsia uuden harrastuksensa alussa.


Pelinohjaajakurssi toimii hyvin ponnahduslautana erotuomariuralle. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua jalkapalloon uudesta näkökulmasta sekä antaa lisävalmiuksia toimia lasten kanssa. Erotuomarikerhot ovat tärkeässä roolissa myös pelinohjaajakoulutuksessa. On toivottavaa, että seurat tekevät yhteistyötä kurssien järjestämisessä (iso seura/pieni seura/pienet seurat yhdessä).

Tavoitteet:

  • Tarjota uusia mahdollisuuksia toimia jalkapallon parissa
  • Tarjota kokemuksia lasten ohjaamisesta
  • Opastaa Kaikki Pelaa –ohjelman arvomaailmaan
  • Tarjota ”selviytymispaketti” erotuomarina toimimiseen
  • Mahdollistaa sääntöjen oppinen osana pelaajan roolia
  • Innostaa nuoria mukaan erotuomaritoimintaan

Kohderyhmä:

  1. Lasten ohjaustoiminnasta kiinnostuneet (suunnataan vuosittain C-ikäluokille)
  2. Muut toimijat (juniorit, vanhemmat, huoltajat yms.)

Pelinohjaajakoulutuksesta vastaavat piirit, seurat ja erotuomarikerhot. Lisätietoa koulutuksista ja niiden järjestämisestä saat omasta piiristäsi.

Jaa: