Löysitkö etsimäsi

Suomalainen seuratoiminta


Seuratoiminta Suomessa on yhdistystoimintaa, jota säätelee yhdistyslaki. Yhdistys järjestää toimintaa jäsenilleen. Lapsesi on siis yhdistyksen jäsen. Voit liittyä myös itse jäseneksi seuraan maksamalla jäsenmaksun. Jäsenet ovat seuran sääntöjen määräämällä tavalla oikeutettuja osallistumaan seuran vuosikokouksiin. Vuosikokouksissa päätetään seuran hallituksesta/johtokunnasta sekä mm. seuran budjetista, taloudesta ja jäsenmaksujen suuruudesta.

Joukkueen asioista suoraan päättää joukkueenjohto. Joukkueenjohdossa toimii yleensä vanhempainillassa vanhemmista valitut joukkueenjohtaja, huoltaja, rahastonhoitaja sekä mahdollisesti muitakin tehtäviä varten valittuja vanhempia. Valmentajat voivat olla seuran nimeämiä ja/ tai vanhemmista valittuja.

Liityttyään jäseneksi seuraan lapsesi yleensä saa seuran edustusoikeuden. Kun lapsesi vaihtaa seuraa, hän samalla liittyy uuden seuran jäseneksi ja hänen on saatava vanhasta seurasta edustusoikeustodistus eli siirtopaperi. Vanhempien tulee pyytää edustusoikeustodistus vanhasta seurasta ja se on hänelle annettava, mikäli velvoitteet (mm. maksut) vanhaa seuraa kohtaan on hoidettu.

Harjoittelu joukkueessa tapahtuu yleensä seuran varaamilla vuoroilla. Joukkue ja sen jäsenet ovat velvollisia huolehtimaan vuoroillaan siisteydestä, eli kentälle tai pukukoppeihin ei saa jättää roskia. Harjoituksista ja peleistä poissaolosta on tapana ilmoittaa valmentajalle, joukkueessa sovitulla tavalla. Valmentaja johtaa ja ohjaa peliä ja harjoituksia. Kun seuralla on varattu harjoitusvuoro kentällä, ei kentällä samaan aikaan saa olla muita urheilijoita ilman valmentajan lupaa. Tämä on hyvä ymmärtää, kun ohjataan lasta omatoimiseen harjoitteluun kentille. Yleensä kentät ovat iltaisin varattuja.

Seuran ja joukkueen maksut (taulukko täydennetään summilla)

MaksutJäsenmaksuPelaaja- tai toimintamaksuKuukausi- tai joukkuemaksuItse hankittava Muu 
Emoseuran jäsenmaksu     
Jalkapallojaoston jäsenmaksu     
Hallintokulut (mm. kirjanpito, netti, puhelimet, kopiot     
Päätoimiset työntekijät     
Toimihenkilöiden koulutukset     
Olosuhdemaksu (kenttä, sali tai muu tila)     
Sarjoihin osallistumismaksut     
Pelipassi     
Vakuutus     
Pelaajakoulutus (kyky-, taitokoulut, piirijoukkue jne.)     
Pelipaita     
Turnausmaksut     
Yhteiset harjoitusvälineet     
Ensiapu- ja huoltotarvikkeet     
Muut varusteet     
Yhteensä                      €                            €                              €                 €       € 


Vanhempien rooli seuratoiminnassa ja joukkueessa

Seuraamme ei olisi olemassa ilman innokkaita vanhempia. Vanhemmat osallistuvat seuran toimintaan itse valitsemallaan tavalla, mutta kaikkia vanhempia tarvitaan. Mukana olemalla varmistat sen, että tiedät mitä tapahtuu, miksi tapahtuu ja milloin tapahtuu. Mukana olemalla olet myös vaikuttamassa edellä mainittuihin asioihin.


Joukkueen vanhempainilloissa sovitaan ja päätetään yhdessä tulevista tapahtumista. Samalla sovitaan joukkueen pelisäännöt sekä kuinka toiminta rahoitetaan. Tästä syystä jokaisen vanhemman läsnäolo vanhempainilloissa on ehdottoman tärkeää. Vuoden aikana tulee paljon tiedotettavia asioita, minkä vuoksi vanhempien säännöllinen harjoituksissa ja peleissä käynti on suotavaa. Näin vanhemmat saavat tietoa joukkueen ajankohtaisista asioista.

Joukkueen tiedonkulku tapahtuu nykypäivänä pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä. Jos perheellä ei ole sähköpostia tai viesti jää epäselväksi, menkää rohkeasti kentälle ja kysykää joukkueen toimihenkilöiltä viestin sisällöstä. He kertovat teille mielellään. Voitte myös pyytää viestin paperille, jolloin joku ystävistänne tai perheenjäsenistä voi auttaa asian kääntämisessä.

Seuratoiminta pohjautuu vapaaehtoistyölle. Joukkueen toiminta rahoitetaan vanhemmilta kerättävällä rahalla tai muualta saadulla rahoituksella esim. talkoilla tai myyjäisillä. Samalla nämä ovat myös mukava tapa tutustua muihin vanhempiin.


Varusteet (pakolliset on merkitty tähdellä)

 Varuste Saa joukkueeltaItse hankittava
 Pelipaita *
  
 Shortsit  
 Hallihousut  
 Pelisukat  
 Säärisuojat *
  
 Pelikengät  
 Maalivahdin paita
  
 Maalivahdin housut
  
 Maalivahdin käsineet
  
 Collegepaita  
 Collegehousut  
 T-paita  
 Tuulipuku  
 Verrytttelyhousut  
 verryttelytakki  
 Sisäpelikengät koulun saleja varten (futsal)
  
 Pallo  
 Juomapullo  
 Varustekassi  

Jaa: