Löysitkö etsimäsi

Tutor -ohjelmaTutor-ohjelma tukee suomalaisen jalkapallon strategian ydintä, jonka keskiössä on pelaajan menestyksekäs kehittäminen seuran laadukkaassa toimintaympäristössä sekä osaavien että koulutettujen lasten ja nuorten valmentajien määrän kasvu.

 Palloliitto ja Fortum aloittivat vuonna 2009 valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Fortum jää pois ohjelmasta huhtikuussa 2018, mutta ohjelman vaikuttavuuden vuoksi ohjelmaa tullaan jatkamaan myös tulevina vuosina. Tutor-ohjelman kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat.

Palloliitto valitsee vuosittain tutoreita, jotka toimivat jalkapallovalmentajien ja –ohjaajien apuna. Tutor –ohjelma tukee myös lasten vanhempia omassa roolissa vanhempana ja seuratoiminnan vapaaehtoistoimijan roolissa erilaisilla aineistoilla ja kohtaamisilla. Tutor-toiminnan avulla haluamme taata nuorimmille jalkapalloharrastajille laadukasta valmennusta sekä innostavan ja kannustavan harrastusyhteisön.

Ohjelma on saanut erinomaista palautetta sekä seuroilta että lasten valmentajilta. Vuosille 2018 ja 2019 Tutor-tukea on myönnetty 45 seuralle, joiden yhteistyöseurojen kautta tuetaan noin 120 seuran ja yhteensä kymmenien tuhansien lasten valmennusta.

 Palloliitto valitsee tutorit seurojen ja piirien esityksestä ja kouluttaa sekä varustaa tutorit tehtävään. Yhden tutorin työpanos on 200, 350 tai 500 tuntia, joka kohdistuu useampaan eri valmentajaan. Taloudellinen tuki seuralle tutorin korvaukseen on 4000€, 7000€ tai 10 000€. Tukea saavat seurat valitaan hakuprosessin kautta. Seuraava haku avataan alkukesästä 2019.


Lisätietoa toiminnasta:
marko.viitanen(a)palloliitto.fi

Jaa: