Löysitkö etsimäsi

Joukkueenjohtajaopas

Joukkueenjohtajaopas kansiJohdanto

Joukkueenjohtajaopas on joukkueenjohtajakoulutuksessa käytettävä opetusmateriaali. Opas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa jalkapalloperheestä, seuratoiminnasta sekä joukkueen toiminnasta ja johtamisesta. Joukkueenjohtajakoulutuksen kesto on vähintään kolme tuntia. Sisältöjä ovat muun muassa: toimintaympäristön jäsentäminen ja käsitteistö, joukkue osana seuraa, toimintaa koskevat säädökset, määräykset ja hyvät toimintatavat, joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät sekä toiminnan suunnitelmallisuus.

Suomen Palloliiton toimintastrategian (v.2010–2016) liittotason painopistealueita ovat: pelaajakehitys, seurakehitys, markkinointiviestintä ja myynti, johtajuus ja hyvä hallintotapa sekä osaamisen kehittäminen. Joukkueenjohtajakoulutuksen tavoitteena on kehittää joukkueenjohtajien osaamista osana seuran toimintaa. Koulutukset toteutetaan piiri- tai seurakohtaisina.

Joukkueenjohtajakoulutuksessa esiteltävät toimintatavat pohjautuvat seuratoiminnan hyvän hallintotavan
periaatteille. Yksi koulutuksen tärkeimmistä viesteistä on joukkueenjohtajan tehtävän merkityksellisyys seurassa. Kokemuksia ja kommentteja otetaan ilolla vastaan, sillä koulutusta kehitetään ja päivitetään palautteen perusteella säännöllisin väliajoin.

Terminologian yhtenäistämiseksi muutama huomio:
Joukkueen johtoryhmä = seuran vahvistamat joukkueen toimihenkilöt
Joukkueen tukiryhmä = joukkueen pelaajien vanhemmat ja muut tukijat
Varainkäyttösuunnitelma = joukkueen budjetti
Varainkäyttöraportti = joukkueen tilinpäätös (koska budjetti ja tilinpäätös ovat virallisia vain
seuratasolla).

Opas päivitetty 31.3.2014

Sisällysluettelo

Koko opas (pdf)

Jaa: