Löysitkö etsimäsi

Miten tätä kirjaa käytetään?


Vapaaehtoisten johtaminen –työkirja lähtee ajatuksesta: ”jokainen jalkapalloseura on erilainen ja jokaisella seuralla on oma kulttuurinsa”. Siksi tämä työkirja ei yritäkään opettaa. Lähtökohta on, että johtamisella on tietyt perusperiaatteet. Näiden periaatteiden soveltaminen voi olla hyvinkin erilaista. Tavoitteiden asettamista sanelevat myös resurssit, joiden asettamia rajoja on tärkeä kunnioittaa.

Työkirja perustuu keskustelua herättäviin kysymyksiin, joiden taustalla on näkemyksemme jalkapalloseurojen johtamisen avainkysymyksistä. Lisäksi jokaisen avainkysymyksen yhteyteen olemme keränneet faktoja ja vinkkejä, jotka voivat auttaa syventämään keskusteluja.

Vapaaehtoisten johtamisen avainkysymyksiksi (aihealueiksi) tässä oppaassa on valittu:

  1. Mihin tarvitsemme vapaaehtoisia?
  2. Keitä vapaaehtoiset ovat?
  3. Miksi vapaaehtoiset ovat mukana?
  4. Miten saamme vapaaehtoiset mukaan?
  5. Miten saamme pidettyä heidät mukana?
  6. Miten seuramme kehittäminen varmistetaan?

Kysymysten tarkoituksena on ohjata seuraa keskustelemaan niistä vapaaehtoisten johtamisen kannalta kriittisistä menestystekijöistä, jotka ovat onnistumisen kannalta kaikkein tärkeimmät ottaa huomioon. Keskustelun tuloksena on mahdollista synnyttää ensin yhteinen näkemys ja sitten tavoitteet vapaaehtoisten johtamiselle. Tämän jälkeen tavoitteiden saavuttamiselle on tärkeää luoda toimenpiteet.

Kysymysten purkamiseksi olemme rakentaneet ohjeellisen työskentelymetodin (kuva 1), jonka tarkoitus on saada esille työryhmän osallistujien erilaiset näkemykset.

Kirjan keskiaukeamalta löytyy oma tavoite- ja toimenpidekartta (kuva 2) jokaiselle kuudelle tästä kirjasta löytyvälle aihekokonaisuudelle. ”Pelikenttien” maaleista löytyvät asettamanne tavoitteet ja matkan varrelta niiden saavuttamiseen vaadittavat toimenpiteet. Yhteisöllinen tavoitteiden ja toimenpiteiden rakentaminen vaatii kuitenkin vastuun jakamista. Koska vapaaehtoisten toimijoiden johtaminen ei ole vain hallituksen tehtävä, suosittelemme työryhmän perustamista tätä tehtävää varten. Työryhmä esittelee tuloksiaan aikanaan hallitukselle, joka resursoi toimenpiteet. Hektisessä maailmassa on myös tärkeä luoda realistinen aikataulu toimenpiteille.

Toivottavasti tämän oppaan kysymykset, faktat ja käytännön vinkit auttavat jalkapalloseuraasi synnyttämään vapaaehtoisten johtamiseen toimivan mallin. Toimivan mallin avulla tärkein voimavaranne toimii entistä tehokkaammin jalkapalloseuranne matkalla kohti yhteistä unelmaanne.

Onnea matkaan!

Jaa: