Löysitkö etsimäsi

Seuran viestintäopas


Seuraviestinnän opas pyrkii osaltaan auttamaan suomalaisia
jalkSeuraviestinnan-opas kansiapalloseuroja ulkoisen perusviestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa. Opas tuo esiin seikkoja, joita jalkapalloseuran kannattaisi miettiä omaa viestintäänsä toteuttaessaan. Suurin osa tässä oppaassa esiin tulevista vinkeistä on yleispäteviä, oli kyseessä sitten Ykkösestä Veikkausliigaan nousua tavoitteleva joukkue, tai pelkästään juniori- ja kasvatus-toimintaan keskittynyt seura. Veikkausliigalla on oma viestintämanuaalinsa, jonka pohjalta suurin osa liigaseuroista hoitaa viestintäänsä pääosin ammattimaisesti.

Jalkapalloseuran perusviestintä amatööritasolla ei vaadi välttämättä taloudellisia panostuksia. Sen sijaan se vaatii pitkäjänteistä työtä, seuran sisäistä työnjakoa sekä sitoutuneisuutta yhteisesti valittuihin päämääriin.

Oppaaseen on otettu esimerkkejä suomalaisesta seuratoiminnasta eri tasoilta. Suomalainen jalkapallo elää vahvaa nousukautta. Valitettavasti tämä ei vielä kaikin osin näy seurojen organisaatioissa ja seuraviestinnän kehittymisenä. Toivottavasti tämä opas pystyy osaltaan auttamaan seuratyön parissa arvokasta vapaaehtoistyötä tekevien työtä myös viestinnän ja mediasuhteiden kehittämisen saralla.

Lataa koko opas (pdf)>>

Jaa: