Löysitkö etsimäsi

Ajankohta


Minä ajankohtana tiedotustilaisuus kannattaa järjestää? Milloin tiedote kannattaa lähettää?

Suunnittelemalla julkaisuajankohtaa voidaan saavuttaa merkittäviä etuja tiedotettavan asian saamassa julkisuudessa. Perinteisesti parhaat päivät printtilehdistöä ajatellen ovat maanantai tai tiistai. Pyri etsimään ns. hiljaiset uutispäivät. Saadaksesi viestillesi tyydyttävää huomiota, ei tiedotetta kannata lähettää tai tiedotustilaisuutta pitää muiden merkittävien urheilutapahtumien kanssa samaan aikaan. Suomella on vielä matkaa jalkapallon kulttuurimaaksi, joten valitse sellainen päivä, jolloin muita merkittäviä urheilutapahtumia ei ole. Loppuviikko on iltapäivälehtiä ajatellen huonompi ajankohta. Varsinkin juhlapyhien alla lehdet menevät kiinni jo torstai-iltana. Mikäli olet tiedottamassa tai järjestämässä tiedotustilaisuutta tulevan viikonlopun turnauksesta tai ottelusta, tee se viimeistään keskiviikkona. Sopeuta aina tiedotuksesi paikallisen median julkaisuaikatauluihin.

Esimerkki tiedotusprosessista. Turnaus/ottelu pelataan lauantaina.

  1. Edeltävän viikon perjantai. Laadi kutsu keskiviikkona järjestettävään tiedotustilaisuuteen, tarkista ja lähetä sähköpostitse.
  2. Tapahtumaa edeltävän viikon tiistai. Lähetä muistutus sähköpostitse samalla osoitteistolla.
  3. Tapahtumaa edeltävän viikon keskiviikko. Tiedotustilaisuus.
  4. Laadi tiedotustilaisuudesta erillinen tiedote, jonka lähetät heti tilaisuuden jälkeen.
  5. Tapahtumapäivä. Kerro tiedotteella tapahtuman päätyttyä, kuinka itse tapahtuma sujui. Tulokset, yleinen luonnehdinta, kommentteja osallistujilta jne.
 POINTTI. Kun aloitat jonkun asian tiedottamisen, tiedota loppuun saakka. Kaikki mistä luodaan odotusarvoja, tulee myös saattaa loppuun.

Jaa: