Löysitkö etsimäsi

Toiminta tiedotustilaisuudessa


Kuten todettua, tiedotustilaisuuden järjestämiseen ei kannata uhrata resursseja, mikäli asiasisältö ei ole tarpeeksi painavaa. Kun tiedotettavalla asialla on todellista uutisarvoa, kannattaa homma hoitaa viimeisen päälle. Älä anna kuitenkaan ulkoisten seikkojen viedä huomiota itse asialta. Mikäli juonnat tiedotustilaisuuden, muista ainakin seuraavat asiat:

  1. Laadi tapahtuman rungoksi käsikirjoitus ja käy se läpi tiedotustilaisuudessa esiintyvien henkilöiden kanssa hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.

  2. Toivota läsnäolijat tervetulleiksi.

  3. Esittele itsesi ja muut läsnäolijat.

  4. Kerro, mitä asioita käsitellään. Kerro myös tilaisuuden rakenne. Kerro, koska tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus saada ns. 1 vs. 1 -haastatteluja.

  5. Anna tiedotustilaisuudessa oleville henkilöille tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin. Esitä tarvittaessa jatkokysymyksiä.

  6. Mikäli seurallasi on yhteistyösopimuksia kumppaneiden näkyvyyden suhteen, pidä huolta, että tarvittava logonäkyvyys toteutuu.

  7. Kerro ystävällisesti, missä toivot yksittäisten haastattelujen tehtävän. Varsinkin tv-yhtiöt ovat hanakoita viemään haastateltavansa logonäkyvyyden ulottumattomiin. Pidä mielessä, että sinä järjestät tilaisuuden ja sinä määrittelet haastattelupaikat.

  8. Muutama keventävä heitto voi piristää tilaisuutta, mutta älä vie omalla käytökselläsi huomiota itse asiasta. Olet edustamassa seuraa, et itseäsi.

  9. Kerro, mistä osallistujat saavat lisätietoa asiasta.

  10. Jos ja kun olet tehnyt käsiteltävästä aiheesta tiedotteen, laita se jakoon vasta tiedotustilaisuuden jälkeen. Näin paperien plärääminen tilaisuuden aikana ei vie mielenkiintoa itse asialta.

Jaa: